úterý 28. června 2011

Vlna protestů proti procesu

V pátek 24. června jsme podpořili zadržené aktivisty ve 22 zemích na čtyřech kontinentech a protestovali proti jejich středečnímu zadržení. (Respekt všem za to, že se podařilo svolat a zorganizovat všechny akce během jednoho až dvou dnů...)


V Paříži
"Celosvětové hnutí za práva zvířat (pozn. z tohohle doznání si všichni vyšetřovatelé radostí ucvrnknou) dokázalo rychle zareagovat a lidé v solidaritě spontánně zorganizovali mnoho protestů před španělskými ambasádami a konzuláty po celém světě."

Seznam měst spolu s odkazy na fotografie z každého zde: http://www.animalequality.net/news/global-wave-protests-support-spanish-animal-activists-arrested

Fotografie na Flickr: http://www.flickr.com/photos/spanish12/


"Equanimal a Igualdad Animal jsou legálně fungující organizace, které za posledních několik let uskutečnily rozsáhlé šetření španělského kožešinového průmyslu s norky, zveřejnily velmi časté případy kanibalismu, zmrzačení, psychických poruch, zánětů, zabíjení v plynových komorách (což je nejlevnější a jeden z nejběžnějších způsobů zabíjení norků držených na farmách, zároveň neznehodnocuje srst zvířat, která je pak zpracována do oděvu - pozn.), čímž vším musí procházet každé zvíře z tisíců, jež kožešinový průmysl ročně zabije (cynická pozn. - zabití zvířete je zde jen jednou z mnoha etap "výroby kožešin"). Svou kampaň vedeme prostřednictvím cílených osvětových akcí zaměřených proti užívání kožešin, kůží a dalším formám zneužívání zvířat pro oděvy."

Žádné komentáře:

Okomentovat