sobota 25. června 2011

Stanovisko & Osm z vazby venku!

Osm aktivistů a aktivistek už je z vazby venku. Tři byli vzati do vazby. Jeden (dosud nezadržený) by měl vypovídat v pondělí.
Jsem ráda, že je osm z nich venku!

Níže stanovisko dvou organizací k situaci. Je hrozně důležité zdůrazňovat, že tito lidé nejsou teroristy, že jsou to lidé s velikým soucitem a právě teror, násilí a hrozná nespravedlivost vůči živým bytostem je to, co motivuje jejich akce. Tedy nezdůrazňujme jen to, že jsou aktivisté/tky nevinní, ale i to, že naopak, jsou těmi, kdo aktivním soucitem bojují proti násilí a utrpení. Kožešinový, potravinářský, toreadorský a další průmysly a zájmy jsou těmi, kdo používají násilí a zabíjí po tisících.
Činy lidí jako jsou tito zadržení by se měl inspirovat každý.


Stanovisko Igualdad Animal a Equanimal o situaci
(Přel. ze španělštiny do angličtiny a z angličtiny do češtiny, díky Daniel)
Sobota 25. 6. 11

Během včerejška propustil soud v Santiago de Compostela osm z jedenácti zadržených aktivistů (s obžalobou zatím na krku), a tři aktivisty dal do vazby.

Jediný z aktivistů (tj. dvanáctý), který nebyl dosud zadržen, se policii vzdal a měl by vypovědět v pondělí.

Jsme legálně fungující organizace široce působící v hnutí za práva zvířat, a získáváme své práci stále více uznání a podpory společnosti. Neděláme takový typ aktivismu, za který nás soudí. Pokud něco vystihuje náš aktivismus, je to nenásilnost a průhlednost našich aktivit, a vše, co podnikáme, také veřejnosti předkládáme.

Nemáme co skrývat. Příkladem nechť je to, že na své rešerše a jiné aktivity běžně zveme média, ať jsou to vběhnutí do tzv. býčích arén nebo na přehlídková mola při předvádění kožešin.

Kvůli všemu výše zmíněnému žádáme propuštění všech zadržených aktivistů, protože jsou nevinní ze všech obvinění proti nim.

Žádné komentáře:

Okomentovat